ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ GALLERY ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ MEDIA ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Kαλώς ήλθατε στo δικτυακό μας τόπο.

Ταξιδεύοντας στις σελίδες μας θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την ομορφιά της σύγχρονης βυζαντινής Αγιογραφίας,τις τεχνικές των φορητών εικόνων και των τοιχογραφιών.

Με την λέξη Αγιογραφία, ονομάζουμε την απεικόνιση των ιερών προσώπων των Αγίων, τον τρόπο και την τέχνη κατασκευής των αγίων εικόνων. Η αγιογραφία είναι Βυζαντινή τέχνη και ως τέτοια χαρακτηρίζεται: Κλασσική, Ιστορική και Ερμηνευτική. Κλασσική γιατί έχει τα χαρακτηριστικά της κλασικής τέχνης, το μέτρο, την ισσοροπία, την ενότητα, τις αρμονικές αναλογίες και την ηρεμία. Ιστορική γιατί απεικονίζει πρόσωπα ιστορικά δηλαδή πρόσωπα που υπήρξαν. Ερμηνευτική γιατί με το σχέδιο και το χρώμα επεξηγεί τα ιερά κείμενα και τους κανόνες του ορθόδοξου δόγματος.

Μετά τη δυτική επιρροή, η επιστροφή στην Παραδοσιακή Ορθόδοξη Αγιογραφία ήταν μια αναγκαιότητα και μεταξύ εκείνων που πρωτοστάτησαν εξέχουσα θέση και δράση ανήκει στον αγιογράφο,και όχι μόνο, Φώτη Κόντογλου.

Η αγιογραφία, η μοναδική ελληνική ζωγραφική, συνεχίζει την μακραίωνα πορεία της στις ημέρες μας και παραμένει πάντοτε νέα και μοναδική.

Καλή πλοήγηση στις σελίδες μας!

 

 

                 
Copyright Spiridoula Degaiti